Jagodowa maślanka z płatkami

20150705-105610.jpg

Jagodową maślankę można podać zarówno na deser jak i inny posiłek na upalny dzień.

Składniki dla dwóch osób:
250 ml jagód,
2 garstki płatków,
250 ml maślanki

Przygotowanie:

125 ml umytych jagód dodajemy do maślanki. Delikatnie wymieszać. Maślankę z jagodami wlewamy po równo do szklanek w których podamy deser. Następnie dodajemy po garsce ulubionych płatków. Ostatnia warstwa to jagody. Całość można posypać np: kakao. Ozdabiamy listkami świeżej mięty. Smacznego:)

20150705-105559.jpg

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>